Здравейте Христина,

Да и За УК трябва да проуча и там имаме ДДС регистрация но още не сме извършвали доставки. реших да започна първо с ЕС. Ще пиша като имам повече информация.
А за самия транспорт не е ли необходима фактура, просто досега винаги сме издавали такава фактура като извършваме тарнспорт към друга фирма и се притеснявам да не стане проблем с транспорта ако няма
Здравейте, за пръв път трябва да изпратим стоки от България до склад на Амазон в ЕС ( Германия). Фирмата ни има ДДС регистрация в Германия. Получената стока ще се продава в амазон.де и ще се изпраща директно от Германия.
Прочетох, че това се води трансфер на стока и не следва да начисляваме ДДС в България. Но какъв документ е редно да бъде издаден - фактура  -с адрес за доставка склада на Амазон и адрес за фактуриране: Фирмата ни с немския ДДС номер или някакъв друг документ ( протокол например)?
Освен това какви следват да бъдат счетоводните записвания:
Мисля си, ако изадем фактура със цената на придобиване на стоката котиировките са Дт Клиенти Кр. Приходи от продажба на стоки, но реално после ще имаме продажба от Амазон към клиентите. Досега сме изпращали стоки до склад на  Амазон но получател е друга фирма, но този път ще е получател нашата и тотално се обърках. Много благодря!